Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με δέκτη για ρολά 230 VAC Autotech iQ-1000

Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με δέκτη για ρολά 230 VAC Autotech iQ-1000

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Διαθεσιμότητα: καλέστε μας

Προ ΦΠΑ: 31,45 € Με ΦΠΑ: 39,00 €
Ή

Γρήγορη Επισκόπηση

Ηλεκτρονικός πινακοδέκτης ελέγχου (πλακέτα με ενσωματωμένο δέκτη) για ρολά, τύπου iQ-1000, της εταιρείας AUTOTECH. Είναι κατάλληλος για ρολά που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 Volt AC και διαθέτουν δικούς τους τερματικούς διακόπτες (ο πίνακας δεν τους αναγνωρίζει - απαιτούνται ώστε να διακόψουν την τάση πριν περάσουν τα 2 min χρόνος ασφαλείας εντός των οποίων ο πίνακας διακόπτει αυτόματα την τάση). Διατίθεται επίσης και σε μία έκδοση κατάλληλη για χρήση ως τηλεχειριζόμενος διακόπτης 230 VAC. Πρόκειται για έναν ιδιάιτερα συμπαγή (compact) και οικονομικό πίνακα ελέγχου κατάλληλο για ρολά.

Bookmark and Share

Compact ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολά

Double click on above image to view full picture

Σμίκρυνση
Μεγέθυνση

Περισσοτερες Οψεις

 • Compact ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολά
 • Compact ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολά
 • Compact ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολά
 • Compact ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολά

Λεπτομέρειες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Μέγιστη ένταση ρεύματος μοτέρ: 5A/250VAC
 • Ενσωματωμένος δέκτης τηλεχειρισμού 433.92 MHz, κυλιόμενου κωδικού.
 • Είσοδος για εντολή από μπουτόν (BUTTON).
 • Μέγιστος χρόνος διατήρησης διακοπτών στην κλειστή θέση: 2 min (για λόγους ασφαλείας, στην περίπτωση που αστοχήσει κάποιος τερματικός διακόπτης του μοτέρ)
 • Δεν υποστηρίζει φωτοκύτταρα ασφαλείας ούτε κάνει αυτόματη αναγνώριση της διακοπής της τάσης από τους τερματικούς του μοτέρ. Προορίζεται κυρίως για μικρά οικιακά ρολλά παραθύρων που λειτουργούν με τάση 230 VAC.
 • Πολύ εύκολη συνδεσμολογία και προγραμματισμός τηλεχειριστηρίων.
 • Εξαιρετικά συμπαγής κατασκευή. Διαστάσεις: 44mm x 44mm x 25mm

 

Ηλεκτρονικός πινακοδέκτης για ρολλά

 

Η τυπική συνδεσμολογία του ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου AUTOTECH iQ-1000 για έλεγχο ενός μονοφασικού μοτέρ 2 τυλιγμάτων (δηλαδή για 2 φορές περιστροφής - πχ άνοιγμα & κλείσιμο ή ανέβασμα & κατέβασμα ) είναι όπως παρακάτω:


Ηλεκτρονικός πινακοδέκτης για ρολλάΣτον πίνακα μπορεί, προαιρετικά, να συνδεθεί και μπουτόν χειρισμού, όπως στο επόμενο σχήμα:


Ηλεκτρονικός πινακοδέκτης για ρολά

 

Προσοχή: το μπουτόν χειρισμού λειτουργεί υπό τάση 230 VAC.

 
Ο ηλεκτρονικός πινακοδέκτης λόγω του ιδιαίτερα μικρού και compact μεγέθους του καθώς και των λειτουργιών του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηλεχειρισμό οικιακών ρολών μπαλκονόπορτας τα οποία έχουν σωληνωτά μοτέρ με άξονα χωρίς ελατήρια τα οποία διαθέτουν δικούς τους τερματικούς διακόπτες (ο πίνακας δεν τους αναγνωρίζει - απαιτούνται ώστε να διακόψουν την τάση πριν περάσουν τα 2 min χρόνος ασφαλείας εντός των οποίων ο πίνακας διακόπτει αυτόματα την τάση).

Οδηγίες χρήσης

Οι πινακοδέκτες AUTOTECH iQ-1000 δεν μπορούν να συνεργαστούν με οποιοδήποτε τυχαίο τηλεχειριστήριο του εμπορίου, ακόμη και εάν αυτό λειτουργεί στην ίδια συχνότητα (433.92 MHz). Συνεργάζονται μόνο με συμβατά τηλεχειριστήρια του ίδιου κατασκευαστή, όπως τα Autotech SM50P και τα Autotech RCX που πέρα από το ότι εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, χρησιμοποιούν και το ίδιο πρωτόκολλο επικοινωνίας.


Καταχώριση κωδικού από συμβατό πομπό τηλεχειρισμού σε δέκτη

Για να αρχίσουμε την διαδικασία καταχώρισης ενός από τα πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου ( πομπού τηλεχειρισμού ), πρέπει να πατήσουμε το σχετικό πλήκτρο Auto Learn που βρίσκεται στο επάνω μέρος του πινακοδέκτη AUTOTECH iQ-1000.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Πατάμε το πλήκτρο Auto Learn και το αφήνουμε.
 • Το ενδεικτικό LED του πινακοδέκτη μένει σταθερά αναμμένο για 10 sec.
 • Όσο το ενδεικτικό LED του πινακοδέκτη μένει αναμμένο, και με τον τηλεχειριστήριο (πομπό) στην περιοχή του πινακοδέκτη, πατάμε το πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου ( πομπού ) που θέλουμε να “μάθει” ο πινακοδέκτης.
 • Ουσιαστικά, ο πινακοδέκτης καταχωρεί στη μνήμη του τον κωδικό που έχει καταχωρημένο το τηλεχειριστήριο για το συγκεκριμένο πλήκτρο και τον συσχετίζει με το επιλεγμένο κανάλι.
 • Η διαδικασία ολοκληρώνεται:
 • εάν γίνει μία επιτυχής καταχώρηση ή
 • εάν δεν κάνουμε καμία ενέργεια πριν το ενδεικτικό LED του πινακοδέκτη επανέλθει στην κανονική ένδειξή του που είναι αργό αναβοσβήσιμο (οπότε, δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην λίστα με τους κωδικούς που αναγνωρίζει ο πινακοδέκτης)


Για πρόσθετες καταχωρήσεις πλήκτρων πρέπει να επαναλάβουμε την διαδικασία από την αρχή.

Εάν ο πινακοδέκτης έχει ήδη καταχωρημένους όσους κωδικούς μπορεί να αποθηκεύσει και καταχωρήσουμε ακόμη ένα, τότε ο παλαιότερος από τους κωδικούς θα διαγραφεί από την μνήμη και θα αντικατασταθεί από το νέο.


Διαγραφή όλων των καταχωρημένων, στο δέκτη, κωδικών

Πατάμε το πλήκτρο Auto Learn και το κρατάμε πατημένο για 6 sec. Το ενδεικτικό LED του πινακοδέκτη αρχίζει να αναβοσβήνει γρήγορα. Όλοι οι καταχωρημένοι κωδικοί, σε όλα τα κανάλια, έχουν πλέον διαγραφεί από την μνήμη του πινακοδέκτη.

Ηλεκτρονικός πινακοδέκτης για ρολλά

 

 


Διευκρινίζουμε ότι στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται τηλεχειριστήρια. Τα συμβατά τηλεχειριστήρια φαίνονται παρακάτω:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω προϊόντα

Τηλεχειριστήριο 4 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού AUTOTECH RCX

Τηλεχειριστήριο 4 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού AUTOTECH RCX

Κανονική Τιμή: 29,00 €

Ειδική Τιμή: Προ ΦΠΑ: 19,35 € Με ΦΠΑ: 24,00 €

     

Ετικέτες Προϊόντος

Άλλοι πελάτες σημείωσαν το προϊον με αυτές τις ετικέτες:

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.